Over Simon

Als eerste in Nederland ontwikkelde Simon management-training op het gebied van lichaamstaal. Later werd hij pionier op het gebied van 'verbindende communicatie' (ook bekend als 'geweldloze communicatie'). Hij maakte deze methode bruikbaar voor managers en professionals.  

 

In zijn jarenlange ervaring als presentatie-coach werkte Simon steeds vaker met leiders in verander-trajecten en in crisis-situaties. Sinds 2012 is Simon als partner verbonden aan ‘Speak to Inspire’. Dit trainings-bureau coacht TED- sprekers, managers en ondernemers in inspirerend speechen.

  

Naast zijn coachings werkt Simon als comedy- schrijver en acteur voor televisie. Onder de naam ‘Groen Brothers’ produceert hij samen met zijn broer David komische films en sketches. In Nederland doet hij dit voor o.a. jeugdprogramma ‘Het Klokhuis’, ondersteund door acteurs als Alex Klaassen, Remko Vrijdag en Ilse Warringa.

Door zijn achtergrond als acteur is Simon Groen in staat om communicatie rondom een casus voor te doen, humoristisch uit te vergroten of voor oefening om te zetten in een simulatie.

Simon Groen studeerde psychologie en humanistiek en studeerde af aan de toneelacademie in Utrecht.

Deze website maakt gebruik van cookies om na te gaan hoe de deze wordt gebruikt.